divendres, 19 de juny del 2015

Bibliorelats, la literatura d'un espai, article de Victòria Rodrigo publicat a la revista «NÚVOL»




Victòria Rodrigo, coordinadora de Reusenques de Lletres,
autora de l'article Bibliorelats, la literatura d'un espai
publicat a «NÚVOL digital de cultura», 14-6-2015



[...] Han estat dinou els relats escollits d’un total de setanta-cinc presentats. Tots tracten sobre biblioteques, o més exactament, sobre petits retalls d’històries més extenses viscudes en l’entorn de la biblioteca. Un veritable corol·lari de moments del passat, del present i del futur, on els llibres, d’una manera o altra, sempre hi són presents.

El resultat de tot plegat ha estat magnífic, tant per la qualitat literària dels textos presentats com pel nombre de participants. Ens trobem, doncs, davant d’un concurs que, a més a més de literaturitzar l’entorn bibliotecari, es converteix en una plataforma que permet emergir nous talents. Bibliorelats és, en definitiva, una mostra fefaent del desig de descobrir i ultrapassar nous reptes en el món de les biblioteques públiques i, per descomptat, símptoma de la bona salut de l’àmbit cultural del nostre país.

[...] Creiem amb convenciment i sense cap mena de pretensió que Bibliorelats pot ser, per les noves generacions, una mostra de la biblioteca dels inicis del segle XXI. Un petit llegat, com ho van ser en el seu dia els dietaris de les primeres bibliotecàries d’aquest país, però en aquest cas, a través d’una obra literària.

L’equip de Reusenques de lletres se sent satisfet per la feina realitzada i de les complicitats que ha aconseguit per dur-la a terme.


Llegiu l'article sencer, clicant la imatge:
http://www.nuvol.com/noticies/bibliorelats-la-literatura-dun-espai/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada