diumenge, 6 d’abril del 2014

Tràiler del llibre "Biblioteques personals"



Com cada primer dijous de mes, a les set del vespre, el club de lectura es reuneix a la biblioteca per parlar de literatura, de llibres i d’escriptors. Una cita mensual amb una fidelitat insòlita, ja que ocupa un lloc preferent en les nostres agendes des de fa més de dos anys.
Aquesta tarda tornem a tenir una proposta interessant. Les protagonistes en són dues  escriptores, M. Lluïsa A. i Marta M., d’extensa trajectòria literària. Les seves novel·les no deixen indiferent a ningú; si més no, és el que m’han fet arribar algunes lectores i el que jo mateixa he pogut constatar. Participaran en aquesta trobada amb la promesa de explicar-nos dues històries que ens desvetllaran curiositats, anècdotes i, fins i tot, algun secret relacionat amb la influència de la lectura en la gestació dels seus llibres.
L’escenari està a punt: les cadires al seu lloc i, al bell mig de la taula, una gerra d’aigua i uns gots. Les integrants del club van ocupant el seu espai a mesura que van arribant. La distribució sempre és la mateixa: la Fina en un extrem, al seu costat la Lena, tot seguit l’Agnès, després la Txell, l’Aràntzazu, la Carme, la Montserrat, la Montse,  la Dolors, i finalment jo tanco aquest cercle a l’altre extrem. Per alguna raó, un xic inexplicable, cadascuna de nosaltres ocupa el mateix lloc des del primer dia.
La conversa comença a perfilar-se com si fos un preescalfament i de seguida brollen opinions contraposades sobre els llibres i les lectures. El debat sembla servit quan... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada