dijous, 4 d’abril del 2013

"Gust i disgust d’escriure" avui als Rentadors del Casal de les Dones


« Fer la bugada era tota una epopeia no gens brillant. Significava realitzar una sèrie d’operacions que tenien per objecte netejar la roba. I tot això sense tenir aigua a les cases, sense safareigs als domicilis. Mare de Déu de la Riera, quina pallissa. Les dones que també havien de parir, de criar els fills, teixir draps, cosir-los, apedaçar-los, netejar la casa, pastar farina, portar el pa al forn, i si eren al camp, fer feines de la terra; i aguantar unes i altres, la libido, més efervescent, de l’home, no tan extenuat, al final del dia; a aquestes dones, els calia fer la bugada, sense aixetes que ragessin, sense detergents ni suavitzants, sense cap mena de màquina».

                                                                   Xavier Amorós. Tomb de ravals

La bugada que ens explicava Xavier Amorós en el seu llibre acostumava a fer-se en rentadors públics com el que hi havia al barri del Carme i on avui celebrarem la tercera sessió literària de Lletres Reusenques.

Un espai de dones i on les escriptores: Natàlia Borbonès, Anna Figueras, Txell Granados, Marta Magrinyà,  Isabel Olesti i Mariona Quadrada ens parlaran del Gust i disgust d’escriure.

Hora: 2/4 de 8 del vespre
Lloc: Casal de les dones

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada